MRI

Magnetna rezonanca je savremena dijagnostička metoda koja omogućava prikaz unutrašnjosti ljudskog organizma u cilju dobijanja tačne i pouzdane dijagnoze.

Metoda je potpuno neškodljiva i bezopasna; zasniva se na delovanju radio-talasa unutar jakog magnetnog polja, bez upotrebe jonizujućeg zračenja i bilo kakvih izvora radioaktivnosti.

Magnetnom rezonancom je moguće prikazati sve organe i organske sisteme, izuzev plućnog parenhima gde se zbog velike količine vazduha (a male količine vode u tkivu) magnetna rezonanca ne koristi u cilju precizne dijagnostike.

S obzirom da je apsolutno neškodljiva i neinvazivna metoda pregledi se mogu ponavljati bez ikakve bojazni i rizika po zdravlje pacijenta.

U cilju precizne dijagnostike ponekad je neophodno aplikovati paramagnetno kontrastno sredstvo (Gadolinijum), čiji je potencijal da izazove alergijsku reakciju praktično zanemarljiv. Procenu kada se aplikuje paramagnetni kontrast vrši ordinirajući lekar-radiolog. Pregled na magnetnoj rezonanci traje od 30 – 60 minuta, zavisno od toga koji deo tela se snima.

Kontakt

Telefoni:
+381 16 233 500,
+381 16 233 501,
+381 69 22 33 500
E-mail: poliklinikadcm@open.telekom.rs Adresa: Radanska bb,
16000 Leskovac
(preko puta Doma Zdravlja na Hisaru)

Kontaktirajte nas

Zakažite pregled/postavite pitanje

Copyright © 2017 Dom Zdravlja DCM

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress